Routebeschrijving

Routebeschrijving naar Praktijk Topaas, Vismarkt 34a 9711 KT Groningen

Met eigen vervoer uit het zuiden (Assen, Zwolle):
Via A28 (Julianaweg) is er eerst een kruispunt (Julianaplein) waar je rechtdoor gaat. Dit wordt het Emmaviaduct. Hier wordt je standaard op snelheid gecontroleerd. Wanneer je het Emmaviaduct afrijdt tot aan het einde bij de stoplichten moet je naar het kruispunt toe rechtdoor voorsorteren. Je volgt de weg over de brug (Emmabrug) een rotonde op (Emmaplein) waar bussen en taxi’s rechtdoor mogen. Jij volgt de rotonde rechtsom. De rijrichting blijft rechtdoor (rotonde halfom) zodat je de Stationsstraat in komt. Aan het einde van de straat ga je naar rechts (Gedempte Zuiderdiep). De derde zijstraat neem je naar links (Haddingestraat). Vlak voor het einde van deze straat is de ingang van de parkeergarage (Parkeergarage-CENTRUM). Hier parkeer je jouw vervoermiddel. Kom je er aan de ingang weer uitgelopen (Haddingestraat) ga je richting de Vismarkt. Vanuit de ingang parkeergarage is dat rechtsaf. Loop door tot op de Vismarkt. Sla dan rechtsaf, na een aantal panden kom je bij nummer 34a. De praktijk is gehuisvest boven delicatessenzaak Basarz.

Met eigen vervoer uit het westen (Drachten, Heerenveen):
Via A7 (Weg der Verenigde Naties, langs Nederlandse Gasunie-gebouw) kom je aanrijden op het Julianaplein. U gaat daar rechtdoor en neemt daarna de eerste afslag rechts (afslag Helpman, nummer 37). Ga beneden linksaf onder het viaduct door en direct weer linksaf terug de A7 op. Na 500 m rijdt u rechtsaf het Emmaviaduct op.Volg van daar de route als bij binnenkomst vanuit het Zuiden.

Met eigen vervoer uit het oosten (Hoogenzand, Winschoten): 
Via A7 (Europaweg) kom je aanrijden op het Europaplein. Bij de stoplichten sla je linksaf zodat je op de Weg der Verenigde Naties komt te rijden. Deze weg volg je tot aan het Julianaplein. Bij de stoplichten sla je rechtsaf het Emmaviaduct op. Vandaar volg je de route als bij binnenkomst vanuit het zuiden.

Met eigen vervoer uit het noorden (Bedum, Eemshaven):
Via N370 (Noordzeeweg) kom je de stad binnen rijden. Wanneer je over het Van Starkenborghkanaal bent moet je bij de eerste stoplichten linksaf slaan (Bedumerweg). Deze weg rijd je helemaal uit. Op het einde met de weg mee naar links zodat je het Noorderplantsoen rechts van je ziet liggen. De weg rechtdoor volgen (Nieuwe Ebbingerstraat) tot voor de brug (Ebbingebrug). Na de stoplichten sla je rechtsaf (Spilsluizen NZ). Op de eerste open ruimte aan je rechter hand (Ossenmarkt) is de ingang van de parkeergarage. Het laatste stukje ga je te voet verder. Steek het water over en loop door de Oude Boteringestraat richting het centrum. Blijf rechtdoor lopen door de Guldenstraat. Aan het einde ervan gaat deze straat over in de Vismarkt. Wanneer je de Vismarkt op loopt moet je aan de kant van je linker hand langs de panden lopen. Nog voor je het midden van de Vismarkt voorbij bent sta je voor nummer 34a. De praktijk is gehuisvest boven delicatessenzaak Basarz.

Met de trein of de bus (vanaf Centraal Station):
Als je uit het station komt lopen of je bent uit een bus gestapt steek dan de Stationsweg over richting het water. Je kunt over een smalle fiets- en loopbrug bij het Groninger Museum komen. Vandaar uit blijf je alsmaar rechtdoor lopen (Ubbo Emmiusstraat), dan oversteken van een brede straat (Gedempte Zuiderdiep), blijf rechtdoor lopen (Folkingestraat), tot je aan het einde van deze straat op de Vismarkt staat. Sla op de Vismarkt meteen rechtsaf. Loop langs de panden tot voorbij het midden (voorbij Haddingestraat aan rechter hand). Je moet zijn op nummer 34a. De praktijk is gehuisvest boven delicatessenzaak Basarz.

Plaats een reactie