Natuurgeneeskunde

Bach Bloesem Remedie

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het eigen vermogen tot herstel van het lichaam. Gebruik makend van de natuurlijke neiging naar gezondheid wordt met bepaalde therapie├źn en handelingen het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

De natuurgeneeskunde werkt anders dan reguliere geneeskunde. Natuurgeneeskunde houdt in dat er wordt gewerkt met natuurlijke middelen, zoals voeding, kruiden, Bachremedies, vastenkuren en supplementen. Deze methoden zijn gebaseerd op het reinigen, ontgiften, tot rust komen en ontspannen van het lichaam. Therapie├źn zijn regulerend, harmoniserend en niet invasief.

In de natuurgeneeskunde behandeling van ziekte wordt niet alleen naar de klacht maar naar de hele mens gekeken, inclusief zijn geestelijk functioneren. Bij ieder consult wordt uw gezondheidstoestand beoordeeld. Het kan voorkomen dat verder onderzoek of een andere behandeling noodzakelijk is. U wordt dan zo nodig terugverwezen naar uw huisarts. Reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde vullen elkaar aan. U kunt daarom reguliere geneesmiddelen naast de natuurgeneeskundige middelen gebruiken.